Uinti Tampere ry uudistaa uimakoulupolkua

11.11.2021

Uinti Tampere ottaa vuoden 2022 alusta käyttöön Suomen uimaopetus ja hengenpelastusliiton uimakoulupolun. Tämä aiheuttaa muutoksen koko uimakoulu -polkuumme. Suurimmat muutokset tulevat kuitenkin Uimakoulujemme nimityksiin.

Jako uimakouluissa tullaan tekemään lasten altaan ja ison altaan välillä. Lastenaltaan uimakoulut kestävät kaikki 30 minuuttia ja isonaltaan uintiryhmät kestävät 45minuuttia. Ison altaan ryhmissä myös uimakoulu ajatus vaihtuu harrastamisen malliin, jolloin maksu on ns. kausimaksu, ja harjoituksia kertyy kaudesta riippuen 15-20.

”Uimakoulupolku” päättyy Taitouimakouluun. Taitouimakoulun jälkeen uimarinpolku jatkuu 2 haaraisena. Toinen haara tähtää kohti kilpauintia kilpauintikoulussa. Toinen haaroista tarjoaa mahdollisuuden harrastaa uintia ilman kilpailullisia tavoitteita. Kilpauintikoulu jaetaan 3 vaiheeseen, jossa harjoitus määrät nousevat pikkuhiljaa, ja mukaan tulee myös kuivaharjoituksia. Harraste -ryhmissä jatketaan SUH:n uimamerkkien suorittamista Uimakandidaatista Primusmaisteriin. Tässä vaiheessa harjoitusten pituus kasvaa 60 minuuttiin.

Tässä tietoja tulevista uimakouluistamme:

Varhaistaito” -uimakoulu, vastaa vanhaa vesitaitureiden Vesikirppu ryhmää. Varhaistaito -uimakoulu on suunnattu aroille ja uimataidottomille lapsille, jotka eivät sukella. Uimakoulussa suoritetaan SUH:n varhaistaito- tai vesitaito merkki.

Alkeisuimakoulu”, Vastaa vesitaitureiden Vesikilpikonna ryhmää. Alkeisuimakoulun tasovaatimuksia ovat korvien kastaminen veteen selkäuinti asennossa, Itsenäinen paikallaan kelluminen apuvälineen kanssa kasvot vedessä, Käsipohjauinti, ja kastautuminen. Edelliset olisi hyvä osata alkeisuimakouluun tullessa. Uimakoulussa suoritetaan SUH:n vesitaito- tai alkeismerkki.

Jatkouimakoulu”, Vastaa Vesitaitureiden vesimyyräryhmää. Jatkouimakoulun tasovaatimuksia ovat alkeisuinnit 10m (selkä, rinta, myyrä), vuorotahtipotku, hyppy uintisyvyiseen veteen, liuku pinnalla 3m, esineen sukellus rinnan syvyisestä vedestä. Edelliset olisi hyvä osata jatkouimakouluun tullessa. Uimakoulussa suoritetaan SUH:n harrastusmerkki.

Jatkouimakoulun jälkeen siirrytään isonaltaan ryhmiin.

Tekniikkauimakoulu”, Vastaa Vesirallien tasoja 1 ja 2 (sammakot ja kalat). Tekniikkauimakoulun taitotasovaatimuksia ovat alkeisuinnit 25 m, 5m pituussukellus, kuperkeikka vedessä, delfiinipotku, rintauinninpotku ja keräkaato reunalta veteen. Edelliset olisi hyvä osata tekniikkauimakouluun tullessa. Tekniikkauimakoulut pidetään syvässä altaassa. Uimakoulussa suoritetaan SUH:n Tekniikkamerkki.

Taitouimakoulu”, Vastaa vesirallien tasoja 3 ja 4 (norpat ja delfiinit). Taitouimakoulun taitotasovaatimuksia ovat Selkäkrooli, Rintauinti, Krooliuinti 25 m. Delfiinipotkut ja vuorotahtipotku. Edelliset olisi hyvä osata taitouimakouluun tullessa. Uimakoulussa suoritetaan SUH:n taitomerkki.