Tiedote hallitukselta

18.1.2024

Uinti Tampereen hallitus sai loppuvuodesta 2023 tietoonsa, että seuramme entinen jäsen on kokenut epäasiallista käytöstä valmentajansa toimesta.

Uinti Tampereen hallitus on tutkinut ja käsitellyt kaikki tietoonsa tulleet epäasialliset käytökset sekä Suomen Uimaliiton kurinpitolautakunnan päätöksen ja tehnyt tarvittavat työnjohdolliset toimenpiteet.

Tapaus on erittäin ikävä ja valitettava, ja hallitus on suhtautunut siihen sen vaatimalla vakavuudella. Tulemme seurana keskittymään jatkossa entistä vahvemmin siihen, että Uinti Tampereen seuratoiminta tarjoaa kaikille turvallisen ympäristön ja ilmapiirin harrastaa. Seurassamme on nollatoleranssi epäasialliselle käytökselle.

Olemme vuodenvaihteessa teettäneet uimareille kyselyn seuramme toiminnasta. Hallitus käy kyselyn tulokset perusteellisesti läpi. Seuramme valmentajat, ohjaajat ja kaikki hallituksen jäsenet ovat käyneet “Et ole yksin” verkkokurssin, joka tarjoaa välineitä puuttua epäasialliseen käytökseen, häirintään ja väkivaltaan.

Lisäksi hallitus linjaa selkeät prosessit ja muut mahdolliset jatkotoimenpiteet, joiden avulla pyritään ehkäisemään vastaavanlaiset tapaukset tulevaisuudessa. Nämä tulevat näkymään seuramme jokapäiväisessä toiminnassa.

Olethan matalalla kynnyksellä yhteydessä hallituksen puheenjohtajaan Jariin tai toiminnanjohtaja Taavettiin, mikäli kaipaat lisätietoja aiheesta.

Tampere, 17.1.2024

Uinti Tampere ry:n hallitus

Jari Räikkönen

Hallituksen puheenjohtaja

Puhelinnumero: 050 385 3311

Sähköposti: jari.raikkonen@uita.fi

Taavetti Nuto

Toiminnanjohtaja

Puhelinnumero: 050 543 0555

Sähköposti: taavetti.nuto@uita.fi