Hyvä tulos Ikm-uinneista

9.12.2019

Ikäkausimestaruusuintien valtakunnalliset finaalit kilpailtiin Vaasassa marraskuun viimeisenä viikonloppuna. UiTalta oli kisoissa ennätyssuuri 35 uimarin joukkue. Joukkue menestyi erinomaisesti. Alkukilpailuissa uituja ennätyksiä paranneltiin urakalla.

Mitaleita tuli yhteensä 12 kpl. Erityisen ilahduttavaa oli, että palattiin mitalikantaan myös viesteissä. UiTa saavutti yhden hopeisen ja kaksi pronssimitalia viesteissä. Poikien sekaviesti oli hopealla ja molemmat MIX-viestit nappasivat pronssia.

Kisojen kovimmasta tamperelaistuloksesta vastasi Aino Välimaa. Hän teki T-13 -sarjan IKM-ennätyksen 200 m vapaauinnissa. Aino ui myös hopeaa puolta lyhyemmällä vaparimatkalla. Kultaa omissa päälajeissaan nappasivat myös Siiri Arjanmaa 100 m perhosuinnissa ja Samuel Sainio 200 m rintauinnissa. Sampalle myös hopeaa satasella ja Siirille pronssia 200 m perhosessa. Myös Kanerva Kinnunen saavutti kaksi mitalia: hopeaa 50 m rintauinnissa ja pronssia vapaauinnissa samalla matkalla. Kisojen yllätyksellisimmän mitali nappasi Visa Kotiniitty 50 m perhosuinnissa.

Mitalien lisäksi tuli paljon hyviä sijoituksia. Usein neljäs sija harmittaa eniten, mutta ei tällä kertaa, koska tämänvuotiset nelossijat olivat ehdottomasti kohonneiden sijoitusten vuoksi voitettuja. Sijat mitalien taustalla tuovat hyvin myös pisteitä. UiTa oli pistetilaston 6.