Vauva- ja perheuinti

Mitä on vauvauinti?

- Perheen yhteinen iloinen leikkihetki
- luo sosiaalista kanssakäymistä perheiden välillä
- terveellinen, säännöllinen liikuntaan johtava harrastus
- saa lapsen nauttimaan vedessä olosta ja tekee hänestä veden ystävän
- edesauttaa (myöhempää) uimataidon oppimista
- tukee vammaisten lasten kuntoutusta ja heidän vanhempiaan
- lisää vesiturvallisuutta

Uintipaikka

Vauvauintimme järjestetään perjantaisin Ylöjärven uimahallissa. Altaassa on aina ohjaamassa Suomen Uimaopetus- ja. Hengenpelastusliiton koututettu ohjaaja.

Uinti Tampereen turvallinen ja laadukasvauvauinti on saanut SUH:n turvallinen vauva- ja perheuintidiplomin.

Vauvauinti

on vauvaikäisen (3-9 kk) lapsen ja hänen vanhempiensa yhteinen leikki- ja touhuhetki lämpöisessä vedessä. Tarkoituksena on totuttaa vauva ja hänen vanhempansa vesielementtiin etenemällä vauvan ehdoilla sekä pyrkimällä seuraamaan vauvan motoriikan kehitystä.

Jatkavat vauvat

Suositeltava ikä jatkaviin vauvoihin on 9 kk – 1,5 vuotta. Uinnin aikana hyödynnetään vauvauinnissa opittua sukellustaitoa, näiden lisäski harjoitellaan tasapainoilua, uintipotkuja sekä kehitetään lapsen motorisia taitoja.

HUOM! Vauvauinnin käyminen EI OLE edellytyksenä osallistumiselle.

Taaperot

on suunnattu 1,5 – 3 vuoden ikäisille lapsille. Uinnissa hyödynnetään vauvauinnissa opittua sukellustaitoa, joka on muuttunut pikkuhiljaa opituksi taidoksi pidättää hengitystä tai puhaltaa ilmaa ulos sukelluksen aikana. Ryhmään voi osallistua, vaikka vauvauintia ei olisi käynyt. Harjoitellaan leikkien ja laulaen oman aikuisen kanssa.

Perheuinti

on kahden lapsen ja kahden vanhemman yhteinen uinti- ja leikkihetki. Lapset voivat olla iältään 3:sta kuukaudesta 6-vuotiaaseen. Tarkoituksena on totuttaa lapsi vesielementtiin lapsen ikä ja taso huomioiden. Ensisijaisesti ryhmä on tarkoitettu 3-12 kk ikäiselle lapselle yhdessä perheen alle 6 vuotiaiden sisarusten kanssa. Ohjaaja eriyttää opetusta, jolloin kaikki lapset saavat yksilöllisiä ohjeita. joten ikärajat eivät ole kovinkaan tarkkoja. Isoimmille lapsille opetetaan tason mukaan uinnin alkeita/uintilajeja. Vauvauinnin aloittamiseen ei ole enää ns. yläikärajaa, vaan vauva voi aloittaa minkä ikäisenä vaan (kunhan on täyttänyt 3 kk ja painaa vähintään viisi kiloa).

Lisätietoja kurssitoiminnasta saatte kurssivastaavaltamme

Erno Leskinen

erno.leskinen@uita.fi

050 595 9827

Tervetuloa mukaan turvalliseen vauva- ja perheuintiin!

Ilmoittaudu tästä!