Lasten uimakoulut 3-10v. | Uinti Tampere

Lasten uimakoulut 3-10v.

Uinti Tampereessa voi harrastaa monipuolisesti liikuntaa vedessä läpi lapsuuden. Toiminta lähtee liikenteeseen vauvauinnista, joka on perheen yhteinen uintihetki. Lasten uimakouluryhmämme Vesitaiturit sekä Vesiralli on suunniteltu lasten ikää ja taito-ominaisuuksia silmällä pitäen. Kaikessa lasten toiminnassa tarkoituksena on nauttia vedestä ja tulla oikeaksi vesipedoksi. Katso ryhmien kuvaukset ylläolevasta vihreästä palkista.

Lisätietoja kurssitoiminnasta saatte kurssivastaavaltamme

Tiina Virtanen

tiina.virtanen@uita.fi

0504630663

Testaa lapsellesi sopiva uimakoulu!

Lapseni osaa rohkeasti liikkua lastenaltaassa esim. juosten ja hyppien, puhaltaa kuplia veteen sekä kastautua kokonaan

Sopivin ryhmä on todennäköisesti vesitaitureiden kirput!

Vesikirppu-uimakoulussa on tarkoitus tutustuttaa lapset veteen sekä opettaa vedessä toimimista. Kurssi on tarkoitettu uimataidottomille lapsille ja sillä harjoitellaan mm. veteen puhaltamista, suun kastamista veteen, kelluntaa, hyppyjä altaan reunalta lasten altaaseen, pallon kuljettamista, käsipohjaa sekä uintipotkuja.

Lue lisää
Lapseni osaa liukua liukuasennossa ja potkia pötkön tai laudan kanssa 5 metriä

Sopivin ryhmä on todennäköisesti vesitaitureiden kilpikonnat!

Vesikilpikonna-uimakoulussa vahvistetaan Vesikirppu-kurssilla opittuja taitoja. Vesikilpikonna vastaa alkeisuimakoulua ja yksi tärkeimmistä tavoitteista on, että lapset oppivat etenemään 5 metriä vatsallaan tai selällään. Kurssilla harjoitellaan myös kasvojen laittamista veteen, ilmakuplien puhallusta, sukeltamista, liukua, kelluntoja, hyppyjä rinnan syvyiseen veteen, pallon kuljettamista sekä delfiinihyppyjä.

Lue lisää
Lapseni osaa uida omavalintaisella tyylillä 12 metriä ilman apuvälineitä

Sopivin ryhmä on todennäköisesti vesitaitureiden myyrät!

Vesimyyrä -uimakoulu on Vesitaitureiden edistynein ryhmä, joka vastaa osaamistavoitteiltaa uima- tai jatkouimakoulua. Vesimyyrä -kurssin suorittaneet lapset täyttävät erinomaisesti Vesirallitoimintamme aloituskriteerit, joista voi lukea lisää TÄSTÄ. Vesimyyrä -kurssilla harjoitellaan puhaltamaan nenän ja suun kautta veteen, etenemään pinnalla, vartalonhallintaa, esineen sukeltamista pohjasta, erilaisia liukuja, kelluntoja, käsinseisontaa, hyppyjä uintisyvyiseen veteen, pallon kuljettamista uiden, uintipotkuja sekä haiuintia

Lue lisää
Lapseni osaa uida yhtäjaksoisesti omavalintaisella tyylillä 25 metriä ilman apuvälineitä

Sopivin ryhmä on todennäköisesti vesirallin sammakot!

Sammakot-uimakoulu on vesirallin ensimmäinen taso, jonka uimataitovaatimuksena on 15 metriä. Tässä uimakoulussa tärkeimpinä tavoitteina ovat totuttautuminen syvään altaaseen, hengityksen hallinta vedessä, kellunnat ja liu’ut sekä 25 metrin yhtäjaksoisen uimataidon saavuttaminen. Opetus tapahtuu isossa altaassa, jossa jalat eivät ylety pohjaan asti. Tunneilla käytetään kuitenkin paljon apuvälineitä, jotka helpottavat etenemistä, sekä opetustasoja, joilla lapsi voi levätä tunnin aikana.

Lue lisää
Lapseni osaa uida krooliuintia säännöllisesti hengittäen (pää vedessä, kuplat veteen ja hapenotto käsivedon yhteydessä) 25 metriä ja tehdä kuperkeikan vedessä

Sopivin ryhmä on todennäköisesti vesirallin kalat!

Kalat-tasolle siirtymiseen vaaditaan sammakot-tason suorittaminen tai sitä vastaavat taidot. Kaloihin voi ilmoittautua, vaikka ei olisi käynyt aiemmin sammakoita, jos lapsella on jo kokemusta isosta altaasta. Kalojen tärkeimpiä tavoitteita ovat liukuminen ja potkiminen mahallaan sekä selällään. Tämän lisäksi 25 metrin yhtäjaksoinen uiminen säännöllisesti hengittäen sekä kuperkeikan oppiminen seinästä ponnistaen ovat kalojen keskeisiä opetusalueita.

Lue lisää
Lapseni osaa uida 25 metriä vatsalla (pää vedessä, kuplat veteen ja hapenotto käsivedon yhteydessä) ja tehdä kuperkeikan vedessä sekä uida 25 metriä selkäuintia

Sopivin ryhmä on todennäköisesti vesirallin norpat!

Norpat-tasolla tavoitteena on 25 metrin yhtäjaksoinen uinti mahallaan ja selällään sekä liukuminen, josta lapsi osaa siirtyä sukelluksiin ja noutaa esineen pohjasta. Lapsille opetetaan matouintia, joka toimii vartalonhallinnan opetteluna rinta- sekä perhosuintiin. Tämän lisäksi norpat-tasolla harjoitellaan pää edellä veteen menoa sekä rintauinnin potkua

Lue lisää
Lapseni osaa uida 50 metriä yhtäjaksoista uintia ja potkia rintauinnin potkuja

Sopivin ryhmä on todennäköisesti vesirallin delfiinit!

Delfiinit on vesiralli-uimakoulun viimeinen taso. Delfiineissä tärkeimmät opetustavoitteet ovat teräsmiesuinti, jossa harjoitellaan vapaauinnin vartalonhallintaa ja hengitystä, delfiinitpotkut sulkeltaen, rintauinnin potkut selällään sekä pää edellä hyppääminen. Delfiinit-tason hyväksytysti suoritettuaan lapsi on valmis siirtymään seuran tekniikkakouluun.

Lue lisää

Oho, lapsesi on melkoinen uimataituri! Olethan yhteydessä kurssivastaavaan (tiina.virtanen(at)uita.fi). Hän katsoo teille sopivan ryhmän.

Ilmoittaudu tästä!